Tuotemerkit

Republic of Fritz Hansen  

www.fritzhansen.com

Tanskalainen Fritz Hansen on valmistanut korkealaatuisia sekä ajattomia klassikoita jo vuodesta 1872. Tunnetuimpiin tuotteisiin kuuluvat mm. Arne Jacobsenin suunnittelemat Muurahainen, Seiska sekä Egg- ja Swan-nojatuolit ja Poul Kjaerholmin suunnittelema PK-sarja. Klassikoiden rinnalle tuodaan jatkuvasti myös uusia innovatiivisia tuotteita.

 

Lammhults     

www.lammhults.se

Ruotsalaisen vuonna 1945 perustetun Lammhultsin huonekalujen suunnittelun tavoitteena on elegantti muoto, taloudellisuus ja ekologisuus. Lammhults tekee suunnitteluyhteistyötä ajankohtaisimpien huonekalumuotoilijoiden kanssa. Hyvä muotoilu yllättää positiivisella tavalla, se siirtää rajoja, ja tekee mahdottomasta mahdollista.

 

Swedese     

www.swedese.se

Swedese on klassinen ruotsalainen huonekaluvalmistaja, jonka tuotteet soveltuvat sekä julkitiloihin että koteihin. Yrityksen tavoitteena on luoda kauniita huonekaluja, jotka kestävät aikaa ja joiden juuret ovat modernissa skandinaavisessa muotoilussa. Tunnetuimpiin tuotteisiin kuuluvat esimerkiksi Yngve Ekströmin vuonna 1956 suunnittelema Lamino-tuoli. 

 

 
Käsityötaidon säilyttäminen on ollut tärkein asia Carl Hansenille siitä lähtien, kun hän perusti yrityksen vuonna 1908 Odensessa Tanskassa. Carl Hansenilla oli vahva uskomus: ensiluokkainen käsityötaito yhdistettynä sarjatuotantoon tuottaa asiakkaille korkealaatuisia huonekaluja järkevään hintaan. Tänä päivänä yrityksen arvot ovat edelleen samat: perinteiset puuntyöstötekniikat yhdistettynä uusimpaan teknologiaan tuottavat arvoltaan kestäviä huonekaluja. 
 
Nykyään Carl Hansen & Søn on suurin Hans. J. Wegnerin suunnittelemien kalusteiden valmistaja. Wegnerin ideologia käy hyvin yhteen Carl Hansenin kanssa. Kummatkin vannovat hyvin suunniteltujen, mutta myös erittäin hyvin valmistettujen kalusteiden nimeen, joiden mittasuhteet ja käytännöllisyys ovat tarkkaan mietittyjä ja yksityiskohdat viimeisteltyjä. Carl Hansen valmistaa kaikki tuotteensa edelleen Tanskassa.
 
 

www.fredericia.com

Tanskalaisen vuonna 1911 perustetun Frederician ydin on alusta asti ollut korkealaatuisessa materiaalien työstössä kauniiksi ja toiminnallisiksi huonekaluiksi. Skandinaavinen design ja puun ja nahan käyttö perinteisissä kalusteissa on tyypillisintä Fredericiaa.     

Tänä päivänä mallisto koostuu ajattomista klassikoista sekä moderneista, yrityksen perinteitä kunnioittavista tuotteista, jotka ajankohtaisuudellaan sekä estetiikallaan pyrkivät herättämään tunteita. Fredericia valmistaa edelleen kaikki tuotteensa Tanskassa.

 

http://garsnas.se/

Gärsnäs on perustettu vuonna 1893. Kalusteet valmistetaan omalla tehtaalla Gärsnäsin Österlenissä. Alusta lähtien painopiste on ollut laadukkaissa puukalusteissa. 1960-luvun alussa Åke Axelsson suunnitteli ensimmäisen tuolinsa Gärsnäsille. Se oli alku merkittävälle ja kestävälle yhteistyölle, joka johti useisiin design-klassikoihin. Nykyään  Gärsnäsillä on jatkuvaa yhteistyötä monien merkittävien suunnittelijoiden kanssa. Näyttelytilat sijaitsevat sekä tehtaan yhteydessä että Tukholman vanhassa kaupungissa.

 

 

www.howe.com

Tanskalainen HOWE on erikoistunut kauniin käytännöllisiin tuotteisiin, joiden ydin on tuotteiden tilankäytöllisessä tehokkuudessa ja sarjojen monipuolisuudessa. HOWEn tunnetuimpiin tuotteisiin kuuluu David Rowlandin vuonna 1964 suunnittelema 40/4 tuolisarja, jota on maailmanlaajuisesti myyty jo yli 8 miljoonaa kappaletta.

 

www.dencon.eu

Dencon on vuonna 1964 perustettu tanskalaine yritys. Denconilla on yli 50 vuoden kokemus ergonomisten ja toimivien huonekalujen valmistuksesta.          Tuotevalikoima koostuu yksinomaan laadukkaista toimistokalusteista. Voimme tarjota joustavia, asiakaskohtaisia ratkaisuja, oli kohteet pieniä tai suuria. Valikoimista löytyy lukuisia viimeistelyjä, värejä ja kokoja, jotka antavat monia mahdollisuuksia suunnitteluun.

 

SA Möbler     

www.samobler.com

Ruotsalainen SA Möbler Ab:n laadukkaat, ergonomiset ja skandinaavisen tyylikkäät toimistokalusteet valmistetaan Ruotsin Tibrossa. Oma tuotanto takaa laajan kapasiteetin sekä joustavuuden toimituksissa. SA Möbler pystyy suuriin, yli 1000 työpisteen toimituksiin, mutta myös mittatilausprojekteihin, joissa asiakkaan erikoisvaatimukset pystytään huomioimaan.

 

     

www.abstracta.se

Abstracta valmistaa visuaaliseen kommunikaatioon ja luoviin sisustusratkaisuihin soveltuvia tuotteita, joita ovat mm. tyylikkäät seinäkkeet ja erilaiset audiovideo- ja kirjoitustaulut. Abstracta on Lammhults Möbel AB:n tuotemerkki, ja sen pääkonttori on Ruotsin Lammhultissa. Abstracta-tuotteita viedään yli 30 maahan, ja tuotteita käyttävät mm. yliopistot ja muut koulutuslaitokset, kirjastot, sairaalat, pankit, hotellit ja erilaiset konferenssitilat. Abstracta toimii ISO 14001 -sertifikaatin vaatimusten mukaisesti.

 

     

www.hag.fi

HÅG:in työtuolien pohjana on hallittu liike. Tuolit rohkaisevat jatkuvasti käyttäjäänsä muuttamaan istumisasentoa - käyttäjän itse huomaamatta. On tärkeää, että istut mukavasti. HÅG on kehittänyt, valmistanut ja markkinoinut istumisratkaisuja jo vuodesta 1943 lähtien. HÅG on pohjoismaiden johtava työtuolien valmistaja, joka on ISO 9001-, ISO 14001- ja EMAS-sertifioitu yritys. HÅG tuotemerkki on mahdollista havaita melkein mistä tahanasa päin maailmaa. Tehdas sijaitsee Röroksessa Norjassa. Tytäryhtiöitä on Tanskassa, Ruotsissa, Saksassa, Alankomaissa ja Englannissa. Muissa maissa HÅG on edustettuina maahantuojien toimesta.

 

    

www.orsjo.com

Örsjö Belysning AB valmistaa 60-vuoden kokomuksella laadukkaita valaisimia julkitila- ja kotikäyttöön Ruotsin Örsjössä. Yrityksen laajasta tuotevalikoimasta löytyvät katto-, seinä-, pöytä- sekä lattiavalaisimet. Örsjön valaisimille tunnusomaisia piirteitä ovat toiminnallisuus, innovatiivisuus ja persoonallisuus. Örsjön tuotteiden suunnittelusta vastaavat tunnetut skandinaviset suunnittelijat, ja monet valaisinmalleista ovat palkittuja muotoilultaan.
Örsjöllä on Tukholmassa showroom.